Materials de la conferència "Avui ja és demà: començar el curs des de la cura i la reflexió crítica"

Videoconfència: Avui ja és demà: començar el curs des de la cura i la reflexió crítica

En el marc de les Propostes Pedagògiques per iniciar el curs des de la cura i la reflexió crítica

A càrrec de: Fernando Hernández Hernández.  Catedràtic de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Especialista en processos d'innovació i canvi. Formador de professorat de totes les etapes educatives i assessor de centres educatius.

Data: Dijous, 3 de setembre de 2020 de 17.30 a 19 h

Descripció:

Si alguna cosa he après aquests mesos és el valor de la cura i el acompanyament per transitar sobre el que ens afecta, ens sorprèn i ens genera incertesa. Aquest nou curs no pot començar a 'lo Fray Luis' amb un 'decíamos ayer' i un 'pasar pàgina'. L'espai i els temps dels centres ens recordaran que seguim instal·lats en una anomalia. Per això necessitem aprendre a viure junts de nou i això demana dedicar un temps, sense presses, a sentir-nos en companyia.
Això implica generar accions -les arts ofereixen oportunitats increibles- per mostrar el que hem viscut, el que necessitem, i el que podem fer junts. Però també per obrir-nos a unes relacions pedagògiques en les que trenquem la barrera d'ells i de nosaltres, del dins i del fora. I, explorem de manera crítica i indagadora tot el que ha emergit en aquesta crisi.

 

Per accedir a la presentació, cliqueu sobre la imatge:

Al final de la sessió, s'han recollit les aportacions dels assistents mitjançant un núvol de paraules que responia a la pregunta "sintetitza amb tres paraules clau allò que més destacaries de la conferència". El resultat fou el següent:

 

Comparteix a les xarxes: